Geen lessen ivm Corona-virus

Beste Kempoka,
 
Inmiddels kunnen wij allen tezamen vaststellen dat de verspreiding van het Corona Virus ook voor ons vertrekkende gevolgen heeft.
Afgelopen week hadden we al in overleg met IKF het WK in Tunesië wat in april zou plaatsvinden verschoven naar September van dit jaar. Tevens het open NK van de KKN van 5 april is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit geldt ook voor de bondstrainingen en vergaderingen die op korte termijn waren gepland.
Diverse scholen hebben al maatregelen genomen tav van hun trainingen.
 
Gisteren ben ik met voorzitters van vechtsportbonden op Papendal in gesprek geweest met FOG en NOC/NSF. 
Indachtig de verantwoordelijkheid die wij hebben/voelen voor al onze sporters adviseert het bestuur van de FOG dat haar lidorganisaties het advies/richtlijnen van NOC*NSF en RIVM volgt, https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/vragen-over-het-coronavirus-en-sport
‘ Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het gaat daarbij vooral over het deelnemen aan en organiseren van internationale sportevenementen in en buiten Nederland. Kern van het advies van NOC*NSF is om de reisadviezen van Buitenlandse Zaken goed te volgen en voor de situatie in Nederland vooral de adviezen van het RIVM op te volgen.

NOC*NSF heeft voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden in ieder geval tot en met 6 april niet door te laten gaan. Dit advies geldt ook voor alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen en vergaderingen. ” 

Wij begrijpen heel goed dat dit een pittig stap is en dat het voor jullie en jullie leden zwaar valt. 

Goed ingelezen in het risico assessment dat NOC*NSF hier gemaakt heeft in samenwerking met het RIVM staan wij echter wel achter dit advies; zoals we dit gisteren hadden besproken op Papendal.

Ik wens jullie veel wijsheid en sterkte in deze periode, en zal jullie op de hoogte houden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Namens het bestuur van de FOG de KAN en de SKB.